rugsėjo 2024

Landšafto dizainas: Kaip sukurti harmoningą ir estetišką lauko erdvę?

Landšafto dizainas yra svarbus elementas, siekiant sukurti gražią ir funkcionalią lauko erdvę, kuri ne tik puošia jūsų namus, bet ir suteikia ramybės bei komforto pojūtį. Tinkamai suplanuotas landšafto dizainas gali paversti jūsų kiemą ar sodą tikru meno kūriniu, derinančiu gamtos grožį su praktiškumu. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius landšafto dizaino principus, idėjas ir galimus sprendimus.

Pagrindiniai landšafto dizaino principai

Landšafto dizainas reikalauja nuoseklaus planavimo ir kūrybinio požiūrio. Štai keli pagrindiniai principai, kuriuos reikėtų apsvarstyti:

1. Erdvės planavimas: prieš pradėdami kurti landšafto dizainą, svarbu apgalvoti, kaip bus naudojama erdvė. Atsižvelkite į pagrindinius kiemo ar sodo elementus, tokius kaip takai, poilsio zonos, vejos plotai, daržai ar sodai. Kiekvienas elementas turi būti integruotas taip, kad bendra erdvė būtų ne tik estetiška, bet ir funkcionali.

2. Augalų pasirinkimas: tinkamai parinkti augalai yra esminė landšafto dizaino dalis. Rinkitės augalus, kurie dera tarpusavyje ne tik spalvomis, bet ir augimo sąlygomis bei sezoniniais pokyčiais. Tai padės sukurti nuoseklią ir harmoningą aplinką, kurioje viskas gražiai susilieja į vieningą visumą.

3. Sluoksniavimas ir struktūra: sluoksniuojant įvairius augalų lygius – nuo aukštų medžių iki žemų krūmų ir gėlių – galima sukurti dinamišką ir vizualiai įdomią erdvę. Struktūriniai elementai, tokie kaip gyvatvorės, tvoros ar sodo sienelės, taip pat prisideda prie aiškaus ir tvarkingo landšafto dizaino.

Landšafto dizaino idėjos ir sprendimai

Norint sukurti unikalų landšafto dizainą, verta apsvarstyti įvairias idėjas ir sprendimus:

1. Vandens elementai: fontanai, tvenkiniai ar upeliai gali tapti pagrindiniais jūsų landšafto dizaino akcentais. Vanduo ne tik prideda estetinio žavesio, bet ir sukuria raminantį garsą, kuris padeda atsipalaiduoti. Tokie elementai gali tapti pagrindiniu jūsų lauko erdvės akcentu.

2. Apšvietimas: tinkamai išdėstytas lauko apšvietimas gali paversti jūsų sodą ar kiemą jaukia ir romantiška erdve, net ir nakties metu. LED žibintai, integruoti į takelius, aplink medžius ar augalus, ne tik paryškina erdvės struktūrą, bet ir suteikia saugumo pojūtį.

3. Medžiagų pasirinkimas: natūralios medžiagos, tokios kaip akmenys, medis ar plytos, padeda sukurti organišką ir natūralią aplinką. Medžiagų derinimas leidžia pasiekti įvairius estetinius efektus – nuo modernių ir minimalistinių iki tradicinių ir kaimiškų.

Landšafto dizainas kaina: kas į ją įeina?

Landšafto dizaino kaina priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant projekto sudėtingumą, naudojamas medžiagas, pasirinktas augalų rūšis ir specialistų darbą. Štai keletas pagrindinių aspektų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį:

1. Projektavimo paslaugos: pirmasis žingsnis yra sukurti detalų dizaino projektą, kuris atitiktų jūsų poreikius ir lūkesčius. Projektavimo kaina gali skirtis priklausomai nuo projekto apimties ir sudėtingumo. Kvalifikuoti specialistai parengs planus, kurie apims visus jūsų kiemo aspektus – nuo augalų parinkimo iki apšvietimo ir drenažo sistemų.

2. Medžiagos ir augalai: medžiagų pasirinkimas tiesiogiai veikia bendrą landšafto dizaino kainą. Brangesnės medžiagos, tokios kaip natūralus akmuo ar egzotiški augalai, padidins projekto sąnaudas, tačiau suteiks unikalumo ir išskirtinumo jūsų erdvei. Renkantis medžiagas ir augalus, verta atsižvelgti į jų ilgaamžiškumą ir priežiūros reikalavimus.

3. Įrengimo darbai: profesionalus landšafto įrengimas užtikrina, kad visi elementai bus tinkamai integruoti ir ilgai tarnaus. Specialistai pasirūpins ne tik estetiniu vaizdu, bet ir techniniais aspektais, tokiais kaip drenažas, apšvietimas ar augalų sodinimas. Jei norite sužinoti daugiau apie landšafto dizaino kainą ir gauti profesionalių patarimų, spauskite čia: landšafto dizainas kaina.

Kaip tinkamai prižiūrėti sukurtą landšaftą?

Sukurti gražų landšaftą yra tik pirmasis žingsnis. Norint išlaikyti jo estetiką ir funkcionalumą, būtina reguliari priežiūra:

Vejos priežiūra: nuolatinis vejos pjovimas, laistymas ir tręšimas padeda išlaikyti ją sveiką ir vešlią. Piktžolių šalinimas taip pat yra svarbus, kad jos neužgožtų vejos ir kitų augalų.

Augalų priežiūra: reguliariai genėkite krūmus, medžius ir gėles, kad jie išliktų sveiki ir gražūs. Tinkamai prižiūrimi augalai ne tik atrodo geriau, bet ir ilgiau išlaiko savo formą bei spalvą.

Takų ir kitų elementų priežiūra: nuolatinis takų valymas, lauko baldų priežiūra ir dekoratyvinių elementų atnaujinimas padeda išlaikyti landšafto dizaino tvarką ir grožį.

Ilgaamžis grožis jūsų kieme: kodėl verta investuoti į landšafto dizainą?

Investavimas į profesionalų landšafto dizainą atsiperka tiek estetiniu, tiek funkciniu požiūriu. Kokybiškai suprojektuota ir įrengta lauko erdvė taps jūsų namų pasididžiavimu ir suteiks džiaugsmo daugeliui metų. Tai ne tik pagerina jūsų gyvenimo kokybę, bet ir padidina turto vertę. Jei norite, kad jūsų kiemas ar sodas būtų nepriekaištingas, kreipkitės į specialistus, kurie padės sukurti jūsų svajonių landšaftą.

palvingi penalai vaikams: Ar personažai tikrai padeda motyvuoti mokytis?

Kiekvieną rudenį, kai prasideda nauji mokslo metai, mokyklinių reikmenų parduotuvės užpildo lentynas įvairiausių formų ir spalvų penalais, papuoštais populiariausiais vaikų personažais. Ar kada nors susimąstėte, kodėl vaikai taip trokšta būtent tų penalų, kurie dekoruoti jų mylimiausiais filmų ar animacinių serialų veikėjais? Ar tai tik mada, ar šie penalai iš tikrųjų turi galią motyvuoti vaikus mokytis?

Personažai – daugiau nei tik madingas aksesuaras?

Personažai ant penalų – tai ne tik graži iliustracija, tai – kultūros fenomenas. Vaikai mato savo mėgstamus herojus kaip draugus, kurie juos įkvepia ir lydi kasdieniame gyvenime. Šie personažai ne tik simbolizuoja žaismingumą ir nuotykius, bet ir perteikia svarbias vertybes, tokias kaip draugystė, drąsa ir užsispyrimas siekiant tikslų.

Vaikams, ypač jaunesnio amžiaus, patinka tapatintis su personažais, kuriuos jie mato televizoriuje ar kino ekranuose. Pavyzdžiui, mažosios mergaitės dažnai renkasi penalus su „Disney“ princesėmis, o berniukai gali norėti penalų su superherojais, tokiais kaip „Spiderman“ ar „Batman“. Tai ne tik parodo jų asmeninius pomėgius, bet ir padeda jiems susikurti ryšį su šiais personažais. Kai vaikas turi penalą su mėgstamu personažu, jis gali jaustis lyg turėtų tą personažą kaip savo draugą ar sąjungininką, kuris jį palaiko mokykloje.

Spalvos ir jų įtaka vaikų emocinei būsenai

Spalvos taip pat vaidina labai svarbų vaidmenį vaikų mokymosi aplinkoje. Psichologai jau seniai tyrinėja spalvų įtaką emocijoms ir elgsenai. Ryškios spalvos, tokios kaip raudona, mėlyna ar geltona, dažnai siejamos su energija, džiaugsmu ir motyvacija. Tokios spalvos gali padėti vaikams jaustis žvalesniems ir labiau pasiruošusiems mokymuisi.

Kai vaikas kasdien mato spalvingą penalą su mėgstamu personažu, tai gali teigiamai paveikti jo nuotaiką ir požiūrį į mokyklą. Ryškios spalvos skatina pozityvius jausmus, o personažai suteikia pažįstamumo ir komforto jausmą. Net ir sunkiausiomis mokymosi dienomis vaikai gali jaustis šiek tiek geriau, kai jų šalia yra penalas su juos džiuginančiu personažu.

Mokyklinių reikmenų vaidmuo kuriant mokyklos patirtį

Ar mokykliniai reikmenys gali turėti įtakos tam, kaip vaikai vertina mokyklą? Žinoma, kad taip. Penalai, kuprinės, užrašų knygelės ir kiti mokykliniai reikmenys – tai daugiau nei tik funkcionalūs daiktai; jie yra dalis vaikų mokyklinės patirties. Kai vaikas turi reikmenų, kurie jam patinka, jis gali jaustis labiau įsitraukęs į mokyklą ir netgi labiau motyvuotas mokytis.

Tai ypač svarbu pradinėse klasėse, kai vaikai dar tik pradeda formuoti savo požiūrį į mokyklą. Pozityvi mokyklinė patirtis gali turėti ilgalaikę įtaką vaiko požiūriui į mokslą ir jo norui mokytis. Jei vaikui patinka mokykliniai reikmenys ir jis su džiaugsmu eina į mokyklą, tikėtina, kad jis jausis labiau motyvuotas mokytis ir pasiekti gerų rezultatų.

Personažai ir savivertės formavimas

Ne mažiau svarbu yra tai, kaip personažai ant penalų gali padėti vaikams formuoti teigiamą savivertę. Vaikai, ypač pradinėse klasėse, dažnai ieško patvirtinimo ir pripažinimo iš savo bendraamžių. Kai vaikas turi penalą su populiariu personažu, jis gali jaustis labiau įtrauktas į savo bendraamžių grupę ir labiau pasitikėti savimi.

Tai taip pat gali padėti vaikams jaustis labiau saugiems ir užtikrintiems. Pavyzdžiui, jei vaikas turi penalą su personažu, kuris yra drąsus ar protingas, jis gali jaustis skatinamas sekti šio personažo pavyzdžiu ir stengtis pasiekti panašių savybių. Personažai tampa pavyzdžiu, kurį vaikai nori imituoti, ir tai gali padėti jiems siekti geresnių rezultatų mokykloje ir už jos ribų.

Kritika ir diskusija: Ar tai tik mada?

Nepaisant daugelio teigiamų aspektų, yra ir kritikų, kurie mano, kad penalai su personažais yra tik trumpalaikė mada, kuri neatneša ilgalaikės naudos. Kai kurie tėvai gali manyti, kad tokie penalai skatina vaikų materializmą ir išlaidavimą, nes vaikai dažnai nori naujų penalų su naujausiais personažais kiekvieną mokyklinį sezoną.

Be to, yra nuomonių, kad pernelyg didelis dėmesys personažams gali nukreipti vaikų dėmesį nuo mokymosi tikslų. Jei vaikai per daug susikoncentruoja į tai, kas yra ant jų penalo, o ne į tai, ką jie mokosi, tai gali tapti trukdžiu jų akademiniams pasiekimams.

Balansas tarp linksmybės ir funkcionalumo

Vis dėlto, svarbu rasti balansą tarp linksmybės ir funkcionalumo. Penalai su personažais gali būti puiki motyvacijos priemonė, tačiau jie taip pat turėtų būti funkcionalūs ir praktiški. Tėvams patariama rinktis penalus, kurie yra ne tik gražūs, bet ir pagaminti iš kokybiškų medžiagų, turi pakankamai vietos visiems reikalingiems reikmenims ir yra patvarūs.

Tai leis vaikams ne tik džiaugtis savo mėgstamais personažais, bet ir turėti penalą, kuris tarnaus visus metus ir padės išlaikyti tvarką bei organizuotumą. Be to, tėvai gali skatinti vaikus rinktis penalus, kurie atspindi jų pomėgius ir asmenybę, taip padedant jiems išreikšti save ir jaustis ypatingais.

Ar personažai tikrai padeda?

Atsakymas į klausimą, ar penalai su personažais tikrai padeda motyvuoti vaikus mokytis, nėra vienareikšmis. Tai priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant vaiko amžių, interesus ir požiūrį į mokyklą. Kai kuriems vaikams personažai gali būti didelis motyvacijos šaltinis, suteikiantis jiems pasitikėjimo ir džiaugsmo, o kitiems – tai gali būti tik dar vienas mokyklinis reikmuo.

Vienas dalykas yra aiškus – penalai su personažais yra daugiau nei tik madingas aksesuaras. Jie gali padėti vaikams jaustis labiau įsitraukusiems į mokyklą, stiprinti jų savivertę ir skatinti teigiamus jausmus mokymosi procese. Svarbiausia yra tai, kad vaikai jaustųsi laimingi ir motyvuoti, o jei mylimas personažas ant penalo gali prie to prisidėti, kodėl gi ne?

Kaip pasirinkti tinkamą permanentinio makiažo specialistą?

Iliustracija – pexels.com

Pasirinkti tinkamą permanentinio makiažo specialistą – vienas svarbiausių sprendimų lemiančių galutinį rezultatą. Ir jokio skirtumo, ar jums aktualus lūpų permanentas, ar šiuo metu norite padailinti antakius – svarbiausia yra geras specialistas, kuris ne tik profesionaliai atlieka procedūrą, tačiau ir atsako į esminius klausimus, kurie gali padėti suprasti kas ir kaip.

Kvalifikacija ir patirtis

Ieškokite specialisto, kuris turi atitinkamą kvalifikaciją. Pasidomėkite, kiek metų jis dirba šioje srityje. Kuo daugiau patirties – tuo didesnė tikimybė gauti kokybišką rezultatą.

Portfolio

Prieš priimant sprendimą dėl permanentinio makiažo specialisto – tikrai verta paprašyti jo parodyti savo darbų portfelį.  Būtina įvertinti jo darbų stilių. Ar specialisto darbai atitinka jūsų viziją ir skonį? Ar jo darbai atrodo natūraliai ir estetiškai? Reikia palyginti ir technikas. Kokią techniką dažniausiai naudoja specialistas? Ar ji jums tinka? Svarbu įvertinti spalvų pasirinkimą.  Ar spalvos, kurias naudoja specialistas, atrodo harmoningai ir natūraliai?

Konsultacija

Konsultacija su specialistu prieš permanentinio makiažo procedūrą yra nepaprastai svarbi.  Kiekvieno žmogaus veido bruožai, odos tipas ir lūkesčiai yra skirtingi. Geras specialistas įvertins jūsų unikalias savybes ir pasiūlys individualiai pritaikytą sprendimą. Specialistas padės jums sukurti realius lūkesčius dėl galutinio rezultato. Jis paaiškins – kokios technikos yra tinkamiausios jūsų atveju ir kokio ilgaamžiškumo galite tikėtis. Jei turite kokių nors alergijų, odos ligų ar vartojate vaistus – būtina apie tai informuoti specialistą. Jis įvertins, ar procedūra jums tinka ir kokios papildomos priemonės gali būti reikalingos. Specialistas išsamiai paaiškins, kaip vyks procedūra, kokius pojūčius galite jausti ir kaip prižiūrėti odą po procedūros. Aptarkite procedūros kainą, į ką ji įeina ir kokias garantijas suteikia specialistas.

Atsiliepimai

Klientų atsiliepimai yra neįkainojamas informacijos šaltinis renkantis permanentinio makiažo specialistą. Jie gali padėti įvertinti ne tik specialisto profesionalumą, bet ir jo darbo kokybę, bendravimo įgūdžius bei klientų aptarnavimą. Daugelis specialistų turi savo profilius socialiniuose tinkluose, kur dalijasi savo darbais ir klientų atsiliepimais. Ieškokite jų „Instagram“, „Facebook“ ar kituose tinkluose. Specializuotų grožio forumų ir grupių informacija – taip pat yra labai vertinga. Tokiose vietose dažnai galima rasti išsamių atsiliepimų apie įvairius specialistus. Galiausiai, paklauskite draugių, šeimos narių ar kolegių, galbūt jos jau yra naudojusios šios srities specialistų paslaugas.

Kaina

Kaina nėra vienintelis kriterijus, tačiau per pigi paslauga gali signalizuoti apie nekokybiškas medžiagas ar mažą specialisto kvalifikaciją.

Pigmentai

Įsitikinkite, kad specialistas naudoja sertifikuotus, aukštos kokybės pigmentus. Šiuo metu internete galima rasti daug informacijos apie medžiagas bei technikas, tad švieskitės ir pats.

Technikos

Permanentinis makiažas – tai puiki galimybė pabrėžti savo natūralius bruožus ir sutaupyti laiko rytinio makiažo ritualui. Tačiau, kad rezultatas būtų kuo natūralesnis ir atitiktų jūsų lūkesčius – svarbu pasirinkti tinkamą techniką.

Antakių permanentinis makiažas, pavyzdžiui, gali būti daromas labai įvairiais metodais.

  • Plaukelių technika (microblading). Kiekvienas plaukelis yra piešiamas atskirai suteikdamas antakiams ypač natūralų vaizdą. Tinka toms, kurioms trūksta antakių tankumo arba norinčioms pakeisti jų formą.
  • Šešėliavimo technika. Antakiai yra užpildomi pigmentu sukuriant švelnų šešėlinį efektą. Puikiai tinka toms, kurios nori paslėpti spragas antakiuose arba sukurti pilnesnį vaizdą.
  • Kombinuota technika. Tai plaukelių ir šešėliavimo technikų derinys. Leidžia pasiekti tiek natūralų, tiek ryškesnį rezultatą.
  • Ombre technika. Pigmentas yra intensyvesnis antakių pradžioje ir švelnėja link galo sukuriant natūralų ombre efektą.

Pasirinkti tinkamą permanentinio makiažo specialistą – investicija į savo išvaizdą. Neskubėkite, kruopščiai rinkitės ir nebijokite užduoti klausimų.

Kaip išsirinkti tinkamus žaislus mergaitėms nuo 9 metų, atsižvelgiant į jų asmenybę?

Kai mergaitė sulaukia 9 metų, jos pomėgiai ir interesai pradeda ryškėti vis aiškiau. Tinkamas žaislų pasirinkimas gali ne tik padėti lavinti jos talentus, bet ir prisidėti prie asmenybės ugdymo. Tačiau kaip išsirinkti žaislą, kuris atitiktų ne tik mergaitės amžių, bet ir jos unikalią asmenybę? Šiame straipsnyje apžvelgsime, kokie žaislai gali būti tinkami skirtingiems mergaičių interesams, padėdami tėvams ir artimiesiems priimti geriausią sprendimą.

Sporto entuziastės: energijos išlaisvinimas per žaidimą

Ar jūsų mergaitė visada bėgioja, šokinėja, o gal mėgsta sportuoti? Sporto entuziastės žaislai turėtų skatinti fizinį aktyvumą ir suteikti galimybę lavinti motorinius įgūdžius. Tokios mergaitės gali džiaugtis žaislais, kurie leidžia išlieti energiją ir įtraukti sportinį elementą į jų kasdienybę.

Ką verta apsvarstyti? Vienas iš populiariausių pasirinkimų yra sporto žaidimų rinkiniai, tokie kaip krepšinio lankas ar badmintono raketės. Šie žaislai ne tik suteiks džiaugsmo, bet ir skatins bendradarbiavimą bei konkurenciją. Be to, įvairūs lauko žaidimai, pavyzdžiui, frisbiai ar kamuoliai, padės išlaikyti aktyvų gyvenimo būdą, o kartu ugdyti draugystes ir komandinius įgūdžius.

Knygų mylėtojos: kelionė į kitus pasaulius

Jei jūsų mergaitė praleidžia valandas su knyga rankose, panirusi į fantazijos pasaulius ar istorinių veikėjų gyvenimus, tinkami žaislai jai galėtų būti tie, kurie skatina tolesnį domėjimąsi literatūra ir kūrybingumą. Knygos gali būti žaislų forma, tačiau yra ir kitų būdų, kaip skatinti skaitymą ir vaizduotę.

Vienas iš įdomesnių variantų galėtų būti interaktyvūs skaitymo rinkiniai, kurie leidžia ne tik skaityti, bet ir kurti savo istorijas. Taip pat galite apsvarstyti knygų serijas su papildomais žaislais ar veiklos rinkiniais, kurie padeda mergaitėms dar labiau įsitraukti į mėgstamą literatūrą. Pavyzdžiui, knygos, kuriose yra spalvinimo lapai ar užduotys, gali padėti sujungti skaitymo džiaugsmą su kūrybine veikla.

Kūrybingos asmenybės: meninės išraiškos ugdymas

Ar jūsų dukra nuolat piešia, lipdo ar konstruoja ką nors naujo? Kūrybingoms asmenybėms svarbu suteikti galimybes išreikšti save per įvairias meno formas. Tokios mergaitės dažniausiai džiaugiasi žaislais, kurie leidžia lavinti meninius įgūdžius ir tyrinėti naujas idėjas.

Tokioms mergaitėms tiks įvairūs kūrybiniai rinkiniai – nuo dažymo rinkinių iki mozaikos kūrimo komplektų. Galbūt ji norėtų išbandyti keramiką ar papuošalų gamybą? Šie žaislai ne tik suteikia pramogą, bet ir skatina kantrybę bei dėmesingumą detalėms. Taip pat verta apsvarstyti konstruktorius, kurie leidžia kurti ir statyti įvairias struktūras, skatindami loginį mąstymą ir kūrybingumą.

Technologijų mėgėjos: kelias į skaitmeninį pasaulį

Šiuolaikinės mergaitės vis dažniau domisi technologijomis. Jei jūsų dukra žavi kompiuteriais, programavimu ar robotika, verta ieškoti žaislų, kurie padės plėtoti šiuos interesus. Technologiniai žaislai gali būti ne tik smagūs, bet ir itin naudingi, ugdant STEM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos) įgūdžius.

Tokios mergaitės gali džiaugtis programavimo rinkiniais, kurie leidžia kurti savo programas ar žaidimus. Be to, robotikos rinkiniai, kurie leidžia surinkti ir programuoti robotus, gali suteikti ilgalaikio džiaugsmo ir pasitenkinimo. Interaktyvūs žaislai, tokie kaip išmanieji asistentai ar virtualios realybės akiniai, taip pat gali būti puikus pasirinkimas, skatinantis smalsumą ir naujų technologijų tyrinėjimą.

Gamta mylėtojos: tyrinėjimas ir aplinkos pažinimas

Jei jūsų mergaitė mėgsta praleisti laiką lauke, tyrinėti augalus ir gyvūnus, jai tiks žaislai, kurie skatina domėjimąsi gamta. Gamta mylėtojos žaislai turėtų padėti pažinti aplinką, mokytis apie biologinę įvairovę ir ugdyti atsakingą požiūrį į gamtos išteklius.

Puiki idėja yra gamtos tyrimų rinkiniai, kurie leidžia stebėti vabzdžius, auginti augalus ar tyrinėti akmenis. Mikroskopai ar teleskopai gali suteikti dar gilesnį supratimą apie pasaulį ir jo stebuklus. Be to, žaislai, kurie skatina kūrybą gamtoje, pavyzdžiui, piešimo rinkiniai, skirti naudoti lauke, arba pastatų kūrimo komplektai, gali padėti sujungti meilę gamtai su kūrybine veikla.

Socialios asmenybės: žaidimai drauge

Kai kurios mergaitės ypač mėgsta bendrauti, dalintis patirtimi ir žaisti su draugais. Jei jūsų dukra yra sociali ir mėgsta praleisti laiką su kitais vaikais, tinkami žaislai gali būti tie, kurie skatina bendravimą ir komandinius žaidimus.

Lauko žaidimai, stalo žaidimai ar vaidmenų žaidimų rinkiniai yra puikus pasirinkimas socialioms asmenybėms. Jie ne tik suteikia pramogą, bet ir ugdo bendradarbiavimo įgūdžius, moko dalintis ir būti komandos dalimi. Vaidmenų žaidimų rinkiniai, tokie kaip lėlių namai ar gydytojo rinkiniai, gali skatinti vaizduotę ir leisti mergaitėms kurti istorijas kartu su draugais.

Žaislai mergaitėms nuo 9 metų, yra labai įvairūs, svarbu atsižvelgti ne tik į jų amžių, bet ir į individualią asmenybę bei interesus. Kiekviena mergaitė yra unikali, todėl žaislai, kurie lavina jų gabumus ir atitinka pomėgius, padės ugdyti pasitikėjimą savimi, skatins mokymąsi ir suteiks daug džiaugsmo.