Kaip iškepti tobulą picą namuose?

Ar kada nors svajojote apie tai, kad galėtumėte pasigaminti tobulą picą namuose, tokią skanią, lyg ką tik ištrauktą iš malkomis kūrenamos krosnies Neapolyje? Tikrą itališką picą? Dabar ši svajonė gali tapti realybe! Atraskite picos gaminimo paslaptis ir sužinokite, kaip iš paprastų ingredientų iškepti nepaprastai skanią picą, kuri sužavės visus jūsų namiškius ir svečius.

Kelionę į picos gaminimo pasaulį pradėkime nuo tešlos – sėkmės pagrindo. Naudokite tik kokybiškus miltus, šviežias mieles ir šiltą vandenį. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, lengvai formuojama į norimo dydžio ir storio pagrindą. Leiskite jai pakilti šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol padvigubės tūris.

Tobuli padažai – skonio harmonija ant picos pagrindo. Galite naudoti paruoštą pomidorų padažą arba pasigaminti savo, pagal savo skonį. Svarbiausia, kad padažas nebūtų per skystas ir puikiai derėtų su kitais picos ingredientais. Pagardinkite jį česnaku, baziliku, druska ir pipirais, o gal net įtraukite šiek tiek aštrumo ar saldumo pagal savo nuotaiką.

Įdarai – fantazijos laisvė be ribų! Ant picos galite dėti visus savo mėgstamus ingredientus. Klasikiniai įdarai – tai sūris, pomidorai ir dešra, tačiau nebijokite eksperimentuoti ir atrasti naujų skonių derinių. Grybai, svogūnai, ananasai, jūros gėrybės, daržovės – leiskite savo fantazijai pasireikšti! Nepamirškite žolelių, kurios suteiks picai ypatingo aromato ir skonio.

Kepimas – aukšta temperatūra ir traškus padas. Kepkite picą aukštoje temperatūroje (apie 250°C) ant kepimo akmens arba orkaitės skardos. Stebėkite, kol pluta taps auksinės rudos spalvos ir traški – tai tikros picos paslaptis!

Patarimai tobulai picai

Naudokite tik šviežius ir kokybiškus ingredientus – skonis bus nepamirštamas!

Tešlos minkyti nereikia ilgai, tik kol ji taps elastinga.

Leiskite tešlai pakilti pakankamai ilgai, kad ji taptų puri ir minkšta.

Padažą tepkite plonu sluoksniu, kad picos pagrindas neliktų per šlapias.

Įdarus dėkite tolygiai, kad visas picos paviršius būtų padengtas skonio ir aromato kupinais ingredientais.

Kepkite picą aukštoje temperatūroje, kad pluta taptų traški, o vidus – sultingas.

Leiskite picai šiek tiek atvėsti prieš pjaustydami, kad visi skoniai susimaišytų ir atsiskleistų.

Nepamirškite:

Būkite kūrybingi ir eksperimentuokite su įdarais, atraskite savo svajonių picos receptą!

Naudokite aukštos kokybės ingredientus – skonis bus nepamirštamas!

Nepamirškite žolelių ir prieskonių – jie suteiks picai ypatingo skonio ir aromato.

Kepkite picą aukštoje temperatūroje – taip pasieksite traškią plutą.

Leiskite picai šiek tiek atvėsti prieš pjaustydami – taip ji bus dar skanesnė.

Dabar, kai žinote visas picos gaminimo paslaptis, laikas sušukti „noriu picos” ir pradėti kepti! Pasileiskite į kulinarinę kelionę ir atraskite savo tobulą picos receptą, kuris nudžiugins jus ir visus aplinkinius.

Daugiau informacijos apie skani pica tinklalapyje: FOKUS PICA