Kaip sutaupyti samdant vertėją?

Renkantis vertimų biurą kai kuriems labai svarbi kaina. Tai yra gana normalu. Džiugu, kad šiuo metu ieškantys gali rasti biurus, kurie siūlo labai plačius paslaugų įkainius.

Geras vertimų biuras Klaipėda, žinoma, kad džiugins ne tik kainomis, tačiau ir kitais privalumais. Svarbiausia yra netikėti mitais ir tuomet vertimų biurai Klaipėda tikrai patenkins jūsų poreikius. 

Palyginkite skirtingų vertimų biurų kainas.

Kainos gali žymiai skirtis priklausomai nuo vertimų biuro, todėl svarbu palyginti kelių pasiūlymus. Atkreipkite dėmesį ne tik į žodžio ar puslapio kainą, bet ir į kitas išlaidas, tokias kaip minimali užsakymo kaina, skubos priemokos ir pristatymo mokesčiai.

Verskite tekstą patys, jei įmanoma.

Jei turite pakankamai geras kalbos žinias – galite pabandyti išversti tekstą patys. Tai leis sutaupyti daugiausia pinigų, tačiau tam reikės daug laiko ir pastangų. Be to, svarbu įsitikinti, kad jūsų vertimas yra tikslus ir sklandus.

Sutrumpinkite tekstą, pašalindami nereikalingą informaciją.

Kuo trumpesnis tekstas – tuo mažiau kainuos jį išversti. Atidžiai peržiūrėkite tekstą ir pašalinkite visą nereikalingą ar pasikartojančią informaciją.

Pasirinkite tinkamą vertimo tipą.

Yra keletas skirtingų vertimo tipų ir kiekvienas iš jų turi savo kainą. Pavyzdžiui, sertifikuotas vertimas kainuos brangiau nei paprastas vertimas. Pasirinkite vertimo tipą, kuris atitinka jūsų poreikius ir biudžetą.

Pasiderėkite su vertimų biuru.

Ypač jei verčiate didelį tekstų kiekį – galite pabandyti pasiderėti su vertimų biuru dėl geresnės kainos. Būkite pasirengę pateikti savo verslo priežastis ir parodyti, kad esate vertingas klientas.

Ieškokite nuolaidų ir akcijų.

Kai kurie vertimų biurai siūlo nuolaidas studentams, dėstytojams, ne pelno siekiančioms organizacijoms ir kitiems asmenims ar grupėms. Taip pat galite rasti nuolaidų internete arba vietiniuose verslo kataloguose.

Kreipkitės į studentus ar vertėjus mėgėjus.

Kai kurie studentai vertimo ir kalbotyros specialybių arba vertėjai mėgėjai gali pasiūlyti vertimo paslaugas už mažesnę kainą nei profesionalūs vertimų biurai. Tai gali būti geras pasirinkimas, jei turite ribotą biudžetą ir jums nereikia skubiai išversti teksto.