Kur keliauti žiemą? 3 idealios atostogų kryptys

Artėjant žiemai ir krentant oro temperatūrai, daugelis pradeda galvoti apie atostogas užsienyje, kur galėtų mėgautis saulės spinduliais ir atsipalaiduoti. Nesvarbu, ieškote smėlio paplūdimių, kultūrinių nuotykių ar prabangių kurortų, puikių šalių atostogoms žiemą yra visur. Štai 3 idealios šalys, kurias verta apsvarstyti žiemos atostogoms.

1. Egiptas – saulė ir senovės stebuklai

Egiptas yra puiki žiemos kryptis tiems, kurie nori suderinti šilumą ir turtingą kultūrinę patirtį. Žiemą tokiuose kurortuose kaip Šarm El Šeichas ar Hurgada temperatūra išlieka švelni, todėl tai puikus metas tyrinėti senovines vietas, pavyzdžiui, Gizos piramides, Sfinksą ir Luksoro bei Karnako šventyklas. Raudonosios jūros kurortuose siūlomas krištolo skaidrumo vanduo, puikios nardymo galimybės ir „viskas įskaičiuota“ viešbučiai. Dėl to Egiptas yra puikus ir gana nebrangus pasirinkimas atostogoms žiemą.

2. Tenerifė – ištisus metus besitęsiantis pavasaris

Ispanijos Kanarų saloms priklausančioje Tenerifėje ištisus metus vyrauja švelni temperatūra, todėl ši sala yra itin populiari žiemos kryptis. Saloje galima patirti įvairių įspūdžių – nuo poilsio vulkaninės kilmės paplūdimiuose iki žygių Teidės nacionaliniame parke, kuriame yra aukščiausia Ispanijos viršukalnė. Norintiems pažinti žavius miestelius, Santa Cruz ir La Laguna yra kupini istorijos ir vietinės kultūros. Tenerifė taip pat puikiai tinka ir šeimoms, ir poroms, nes čia siūloma daug įvairių apgyvendinimo vietų – nuo prabangių kurortų iki pigių apartamentų.

3. Jungtiniai Arabų Emyratai – prabanga ir pramogos

Ieškantiems prabangos ir nuotykių derinio, JAE yra puiki žiemos kryptis. Dubajuje galėsite atsipalaiduoti nuostabiuose paplūdimiuose, apsipirkti pasaulinio lygio prekybos centruose arba aplankyti kultinį Burj Khalifa – aukščiausią pasaulio pastatą. Norėdami patirti kultūrinių įspūdžių, keliaukite į Abu Dabį ir apžiūrėkite nuostabią Šeicho Zaido didžiąją mečetę. JAE taip pat siūlo dykumos safarius, gurmaniškus restoranus ir prabangius kurortus, todėl puikiai tinka keliautojams, kurie nori ir įspūdžių, ir komforto žiemos metu.

Taigi, visos šios atostogų kryptys gali pasiūlyti įsimintinas atostogas žiemą. Maloni temperatūra, mažesnis turistų srautas – vieni iš privalumų, skatinančių keliauti šaltuoju metų sezonu. Dėl to LabasPasauli.lt kelionių agentūra gali pasiūlyti puikius atostogų paketus tiek į Egiptą, tiek į Tenerifę, tiek į Jungtinius Arabų Emyratus.