Kokia yra džiovintų vaisių nauda organizmui?

Daug ir sunkiai dirbantys, besimokantys ir šiaip užsiėmę žmonės kasdien patiria nemažai streso. Jis, kaip jau įrodyta, daro neginčijamą žalą mūsų organizmui. Prie neigiamo jo poveikio dar prisideda ir nesveika bei tinkamai nesubalansuota mityba, nejudrus gyvenimo būdas. Todėl pablogėjus savijautai dažnai plūstame į vaistines pirkti mūsų manymu reikalingų maisto papildų. Tačiau šiek tiek pakoregavus savo mitybos įpročius būtų galima pagerinti bendrą organizmo būklę. Tam gali pasitarnauti ne tik įvairūs patiekalai, bet ir užkandžiai, džiovinti vaisiai. Juolab, kad džiovinti vaisiai kaina ne daug skiriasi nuo kitų saldumynų.

Kuo mums naudingi džiovinti vaisiai?

  • Kokybiški džiovinti vaisiai neturi pridėtinio cukraus, todėl jais galime saikingai pasilepinti, kai norisi ko nors saldaus.
  • Daugelyje džiovintų vaisių yra maistinių skaidulų, galinčių prisidėti prie sklandaus virškinimo.
  • Skirtingi džiovinti vaisiai sudėtyje turi įvairių mineralinių medžiagų, kurios gali turėti teigiamo poveikio daugeliui mūsų organizmo sistemų.
  • Džiovintais vaisiais galime pagardinti ir paįvairinti kasdienius patiekalus. Jie puikiai tinka kepiniams gardinti, jų galime drąsiai dėti į pusryčių košes, papildyti desertus, taip pat įtraukti į mėsos patiekalų gamybą.
  • Kokybiškų džiovintų vaisių sudėtyje neturėtume aptikti aliejų, kurie nors pačius vaisius padaro patrauklesnės ir malonesnės konsistencijos, tačiau yra nedraugiški mūsų organizmui.
  • Labai patogu džiovintų vaisių įsidėti į darbą ar mokyklą ir priešpiečiams turėti sveiką užkandį.
  • Džiovintais vaisiais pravartu pakeisti pamėgtus miltinius saldėsius, sausainius, vafliukus, saldainius ar net šokoladą.
  • Iš džiovintų vaisių sėklų riešutų bei medaus galime pasigaminti rankų darbo javainių batonėlių ir jais palepinti šeimos narius bei draugus.
  • Įsigijus džiovintų vaisių juos galima ilgiau laikyti nei šviežius vaisius, mat jie ilgiau negenda, užima mažiau vietos, todėl galima apsirūpinti didesnėmis jų atsargomis.
  • Susidžiovinti galime patys savo sodo gėrybių: obuolių, kriaušių, slyvų, abrikosų.

Nusprendus įsigyti džiovintų vaisių, patariama pasidomėti jų kilme, pagaminimo būdu. Mūsų organizmui naudingesniais laikomi ekologiški džiovinti vaisiai, riešutai ar kiti produktai. Todėl atidžiai skaitykime etiketes ir įsigykime maisto produktus be nepageidautinų maisto priedų.